Product niet beschikbaar
Helaas is uw product niet meer leverbaar. We nodigen je uit om later terug te komen.


Samen, met elkaar verbonden!

Draag rechtstreeks bij aan het verminderen van de sociale ongelijkheid die wordt veroorzaakt door de digitale kloof! Hoe? Door op aSmartWorld en de Stichting voor Digitale Inclusie te vertrouwen!

Digitale uitsluiting komt ook dicht bij huis voor. Misschien overkomt het een van onze buren, een familielid … De beperkte bewegingsvrijheid tijdens de Covid-19-pandemie heeft de burgers bewust gemaakt van het fenomeen van digitale uitsluiting, ofwel de onmogelijkheid voor veel Belgen om toegang te krijgen tot informatie- en communicatietechnologieën. 

Om een structureel antwoord te geven op deze stille sociale ongelijkheid, is de Stichting voor Digitale Inclusie opgericht.

Voor elk apparaat dat wordt verkocht of gekocht bij aSmartworld, wordt 2 € gedoneerd aan de FID. De 3 miljoen ongebruikte smartphones die thuis in de kast liggen te verstoffen, kunnen echt het verschil maken! Met het geld dat aan de Stichting voor Digitale Inclusie wordt gedoneerd, kan de stichting haar drie actieterreinen steunen: schenken, bewustmaken en opleiden.

Via de Stichting voor Digitale Inclusie steunen we verschillende doelgroepen die te maken hebben met de digitale kloof in België. De FID telt 950 apparaten, verdeeld over 10 partnerverenigingen. Dankzij hen helpen wij ouderen, geïsoleerden, migranten, vluchtelingen, daklozen, mensen in een precaire situatie of mensen met een handicap om kansen te vinden in de digitale wereld. Wij beginnen ook bedrijven en het grote publiek bewust te maken van digitale uitsluiting en digitale verantwoordelijkheid. Wij helpen mensen zonder baan door deze op te leiden voor toekomstige digitale jobs Dit alles stelt ons in staat een lokale en vooral concrete impact te hebben.

Meer te weten