Product niet beschikbaar
Helaas is uw product niet meer leverbaar. We nodigen je uit om later terug te komen.

aSmartWorld staat aan de oorsprong van de Fondation pour l’Inclusion Digitale.


Samen, met elkaar verbonden!

Draag rechtstreeks bij aan het verminderen van de sociale ongelijkheid die wordt veroorzaakt door de digitale kloof! Hoe? Door op aSmartWorld te vertrouwen!

Digitale uitsluiting komt ook dicht bij huis voor. Misschien overkomt het een van onze buren, een familielid … De beperkte bewegingsvrijheid tijdens de Covid-19-pandemie heeft de burgers bewust gemaakt van het fenomeen van digitale uitsluiting, ofwel de onmogelijkheid voor veel Belgen om toegang te krijgen tot informatie- en communicatietechnologieën. 

Om een structureel antwoord te geven op deze stille sociale ongelijkheid, is de Fondation pour l’Inclusion Digitale (FID) opgericht.

Voor elk apparaat dat wordt verkocht of gekocht bij aSmartworld, wordt 2 € gedoneerd aan de FID. De 3 miljoen ongebruikte smartphones die thuis in de kast liggen te verstoffen, kunnen echt het verschil maken!

Het geld dat aan de stichting wordt gedoneerd, zal in samenwerking met verschillende partners worden gebruikt voor het organiseren van bewustmakingsconferenties en webinars. Burgers, bedrijven en overheden zullen beter geïnformeerd worden over het probleem van de digitale ongelijkheden in ons land. 

Ook wordt jaarlijks een rondetafelgesprek georganiseerd om de verschillende spelers in dit veld bij elkaar te brengen. Het doel? Synergie creëren tussen de verschillende betrokkenen om de invloed van hun acties te vergroten.