Product niet beschikbaar
Helaas is uw product niet meer leverbaar. We nodigen je uit om later terug te komen.

aSmartWorld, uw lokale expert in refurbished apparatuur

Refurbishment op geheel transparante wijze

aSmartWorld koopt ongebruikte smartphones en tablets terug van particulieren en bedrijven. Dit is het moment dat het ‘refurbishen’ begint. 

  1. Eerste visuele test
  2. Gegevensreiniging
  3. Technische controle
  4. Vervanging van componenten
  5. Kwaliteitscontrole
  6. Verpakking en accessoires
  7. Verkoop en garantie

In totaal zijn er 7 stappen nodig om een apparaat optimaal voor hergebruik geschikt te maken en onze smartphones en tablets een tweede leven te geven.

Elk van deze stappen is een essentiële schakel in ons reparatieproces.

Eerste test

Een eerste visuele test zal bepalen welke apparaten in nieuwstaat worden teruggebracht. De apparaten die niet gerepareerd kunnen worden, worden gerecycled door een betrouwbare partner.

Gegevensreiniging

Een refurbished product heeft per definitie een eerste gebruiker gehad. Een opschoning van data is dus noodzakelijk, want niemand wil vakantiefoto's of de contactgegevens van de vorige eigenaar op zijn toestel terugvinden. Alle gegevens worden gewist met een ADISA-gecertificeerd programma en het apparaat wordt gereset naar de fabrieksinstellingen.

Technische controle

Vervolgens wordt elk apparaat gecontroleerd door professionals. Werken het touchscreen, de thuisknop en alle andere knoppen naar behoren? En de microfoon? Kan het apparaat probleemloos worden opgeladen, raakt het oververhit? Is elke pixelweergave functioneel? Hoe zit het met de camera, flits en luidsprekers? De lijst met aandachtspunten is zeer uitgebreid.

Vervanging van componenten

Afhankelijk van de resultaten van de technische controle worden enkele componenten vervangen.

Goed om te weten: veel reserveonderdelen verbruiken veel waardevolle grondstoffen. Om op een milieuvriendelijke manier te handelen en tegelijkertijd kwaliteitsproducten te garanderen, vervangen wij defecte onderdelen door onderdelen (indien mogelijk) uit een apparaat dat niet gerepareerd kan worden. Op deze manier proberen wij elektronisch afval te beperken en middelen te besparen.

Met betrekking tot de batterij geldt de volgende regel: batterijen met minder dan 85% laadcapaciteit worden vervangen. Als elke batterij zou moeten worden vervangen, zou het refurbishen een negatieve invloed hebben op het milieu.

Kwaliteitscontrole

Net als bij de eerste technische inspectie worden er in totaal 32 tests uitgevoerd op de smartphone of tablet om een optimale eindkwaliteit te garanderen. Het apparaat wordt ook gereinigd en gedesinfecteerd voor de toekomstige eigenaar. Ten slotte wordt het apparaat uitsluitend beoordeeld op hoe het er uitziet. De functionele mogelijkheden van het apparaat zijn al eerder getest en goed bevonden.

Verpakking en accessoires

Herstelde apparaten worden opnieuw getest voordat ze worden verpakt.

Het zou jammer zijn dat het refurbished toestel beschadigd wordt tijdens de verzending. Daarom wordt het verpakt in een neutrale doos en is goed beschermd tegen mogelijke schokken tijdens het transport.

De reden waarom we geen originele verpakking gebruiken is eenvoudig: de meeste fabrikanten leveren die niet aan reparateurs omdat ze bang zijn dat de apparaten als nieuw worden verkocht.

Er wordt een set nieuwe en compatibele accessoires meegeleverd: oplader, usb-kabel en simkaart-extractor.

Verkoop en garantie

Refurbished apparaten worden te koop aangeboden op onze website of op marktplaatsen die professionele verkopers en particuliere kopers met elkaar verbinden.

De prijs van een refurbished apparaat varieert afhankelijk van hoe het eruit ziet. Maar wat de kwaliteit ook is, het apparaat zal perfect functioneren en 50% minder kosten dan een nieuwe. 

Elk apparaat wordt geleverd met een garantie van 12 maanden dit bewijst hoe belangrijk we de kwaliteit van opknappen voor hergebruik vinden.