Je vertrouwde ons voor de aankoop van je refurbished apparaat (en dat deed je goed!) Maar je bent benieuwd waar het zijn eerste jeugd heeft geleefd ?

aSmartWorld biedt de best mogelijke transparantie over de weg die jouw toestel heeft afgelegd.

Om de ondoorzichtigheid te bestrijden waarmee ieder van ons geconfronteerd kan zijn bij het kopen of doorverkopen van ons toestel, heeft aSmartWorld een tool ontwikkeld waarmee u de herkomst of de eindbestemming van jouw smartphone of tablet kunt achterhalen.

* Het IMEI-nummer van uw toestel staat op uw factuur. Het is een uniek nummer, samengesteld uit 15 tot 17 cijfers. Als u nog steeds het apparaat heeft waarvan u de oorsprong wilt weten, kunt u de IMEI ook vinden door *#06# in uw oproepmenu te typen of door in de instellingen naar de informatie van uw apparaat te zoeken.

Wat zijn de doelstellingen van een dergelijke traceerbaarheid ?

  • In de eerste plaats om mensen die ons hun apparatuur hebben verkocht te garanderen dat deze nu een tweede leven binnen de Europese Unie heeft.
  • Ten tweede om de kopers gerust te stellen over de herkomst van hun apparaat, door hen te laten zien dat het circuit dat we opzetten zowel kort als verantwoord is.